Jinak když jsme už u těch veteránů, tak velmi pozitivně hodnotím nastavení u Volva a bývalého Cromaňonce.
Cromaňonec (5/2006) - tam umožnila stabilizace s protiprokluzem hodně, než skutečně zasáhla. Drželo to klidně v zatáčkách kolo v prokluzu. Když vezmu např. kruhový objezd, tak z něj šlo prudce vyjet s gumujícím vnitřním kolem, ale ne tak, že by hořela guma. Na rozjezdech v zimě to pomáhalo hodně. Pocit, že mi to omezuje výkon jsem v podstatě neměl. ESP vypnout nešlo, to šlo pouze u ASR. Dovolilo to dokonce skluzy přes rukáv smykem s rozumnými korekcemi. Takže tohle se klukům odladit povedlo.
Volvo (1/2007) - zde se mi líbí funkce DSTC (Dynamic Stability Traction Control) ve spojení s AWD asi nejvíce. Vypnout nelze nic, funkci systému lze podržením tlačítka pouze omezit. Auto pak umožní klidně donuty na místě a k nějaké korekci dojde i při těchto píčovinách až v extrému, ale tak, že máte pocit, že vám to skutečně pomohlo někam nesklouznout nebo nespadnout. Oproti ostatním autům, se kterými jsem jezdil a nebo jezdím a nejsou úplně nová (platí i pro Cromaňonce), mám pocit, že DSTC skutečně vyhodnocuje, než něco udělá. Co se týká protiprokluzu, tak ten nepřijde ke slovu u AWD v podstatě vůbec, rozjede se to v podstatě na všem. Je ale otázkou, jestli na tom nemá podíl i AWD a tím pádem i rozložení hmotnosti, protože ostatní vozy, se kterými srovnávám, mají jen FWD.